fredag den 22. april 2016

Garn rester

Nu ved jeg jo ikke hvordan du har det med garn rester.

Mit er et kærligheds/had forhold.

Jeg bryder mig ikke om at smide garn ud. Jeg vil gerne bruge det hele.
Samtidig er jeg irriteret over at have alle de rester liggende, for hvad skal jeg bruge dem til.

For et par år siden gik jeg i gang med et tæppe af resterne. Dominofirkanter, som så skulle syes sammen. Jeg fik brugt lidt rester, men blev træt af projektet længe inden det blev færdigt. Det blev alt for spraglet for lidt symmetrisk. Jeg kunne ikke holde ud at kigge på det. Lapperne ved jeg ikke hvor endte.

Igår var jeg i kassen med bomuldsgarner. Der er en temmelig stor kasse. Der er mange forskellige farver og hvis jeg er heldig er der 2 nøgler i samme farve. Der ligger en del rester af forskellige størrelse fra nøgler, hvor der kun er taget lidt - til rester, hvor der kun er 20-30 cm tilbage.

Jeg har taget nogle af de små rester fra. Nu prøver jeg at strikke klude af resterne. Jeg håber det er noget jeg kan holde ud at se på.
Hvad med de øvrige rester - alt det som ikke er bomuld?
Lige nu har jeg ikke samling på dem. Det er med vilje for jeg bliver bare irriteret over at have det liggende i en kurv, når jeg ikke ved hvad jeg skal bruge det til. Så er det bedre det ligger i garnkasserne sammen med det øvrige garn.

7 kommentarer:

 1. Jeg lavede et kæmpe stort uld tørklæde af rester og lidt indkøb. Fulgte opskriften vertices unite, men lavede det med dobbelt tråd og str 5 pinde. Jeg elsker det og har brugt det flittigt i vinters :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må jeg lige kigge lidt mere på. Det kunne være en god ide

   Slet
 2. Min garnhobby er relativ ny, så derfor er mængde af garnrester endnu ikke uoverkommelig, men jeg kan da notere mig at bunken er støt voksende. Jeg vil hækle spraglede tørklæder af mine uldgarnrester og babytæpper af bomuldsresterne -- det er i hvert fald min plan lige nu, indtil jeg bliver forelsket i et ny projekt :-) Klude er også en god ide. Jeg vil nemlig også gerne hoppe med på trenden med hæklede/strikke karklude ud fra et miljømæssigt perspektiv :-)

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Klude er gode til at få bomuldsrestestakken til at blive mindre.

  Jeg synes, at rester generelt er anvendelige til detaljer.
  Det kan være et felt i noget gobelinstrik, men også en stribe på noget tøj.
  Jeg har også brugt rester til fx hæklede blomster og andre "småtterier".
  Jeg har også set en pung lavet af bomuldsrester hos Cupcake By Me.
  På Facebook findes der en gruppe, der hedder "bliv WILD med dine garnRESTER".

  SvarSlet
 5. Garnrester har jeg ikke noget forhold til som så, da jeg hverken kan strikke eller hækle! MEN jeg kan nu godt sætte mig ind i dit "dilemma" - jeg har det selv på samme måde med diverse stofrester...af svingende størrelse og type! Man skal godt nok have god fantasi nogle gange, men jeg nænner sgu ej heller at smide ud!
  God idé ellers med bomuldsklude!

  SvarSlet
 6. Jeg har det lidt som dig. jeg hader at smide ud, og vil helst bruge det hele.
  Jeg har med held brugt bomuldsrester til klude og grydelapper, mens alle de andre rester er blevet til stribede sjaler. Af en eller anden grund har jeg ikke lyst til stribede trøjer - sjaler er åbenbart bedre :)
  De rester jeg slet ikke kan se brug for, ender som regel i garnkasserne i Klubben hvor jeg arbejder. Der skal de nok blive brugt - oftest til pompommer med øjne og andre sjove detaljer.
  Jeg har desværre også oplevet, at jeg endelig er sluppet fri for rester, og så er der gået hul på lige netop den trøje eller sweater, jeg ellers havde en rest af... så måske er rester ikke kun forfærdeligt.

  SvarSlet

13. december

 Lys Opskriften er Needle Tree nr. 7 af Frankie Brown. Findes gratis på Ravelry